How to do hard reset iphone xr

iPhone resetten wanneer deze bijvoorbeeld is vastgelopen en je niets meer kunt bedienen? In veel gevallen is het resetten van je iPhone de oplossing en dit kan ook nog eens erg gemakkelijk! Je forceert de iPhone opnieuw op te starten als deze bijv. vast gelopen is, hiermee verlies je dus geen bestanden. Met deze handleiding is het resetten van je iPhone een fluitje van een cent en zelf uit te voeren in slechts 2 minuten (verliest ook geen data).

Resetten wordt nog wel eens verward met de iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen, dat is resetten dus niet. Wil je weten hoe je dit doet lees dan onze handleiding: iPhone fabrieksinstellingen terugzetten.

Waarom je iPhone resetten?

Het resetten van je iPhone wordt ook wel geforceerd opnieuw opstarten, herstarten of een harde reset genoemd. We krijgen dan ook regelmatig de vraag waarom je jouw iPhone zou moeten resetten. De verklaring is hiervoor eigenlijk heel simpel: je iPhone kan bijvoorbeeld regelmatig vastlopen en het resetten van de iPhone is in de meeste gevallen de oplossing. Ook bij software- of hardwarematige problemen is het te adviseren om je iPhone te resetten!

Meest voorkomende redenen voor resetten iPhone:

  • bij vastlopen van de iPhone
  • Niet opstarten iPhone
  • Softwarematige problemen bij je iPhone
  • Hardwarematige problemen bij je iPhone

Met het resetten van je iPhone (zoals we uitleggen in deze handleiding) verlies je geen data!

iPhone 8 / X / 11 / SE / 12 / 13 serie resetten

Het resetten van de nieuwste generaties iPhones is anders dan bij zijn voorganger.

Het resetten van je iPhone 8 of nieuwer gaat als volgt (dit is ook te zien in onderstaande video):

  1. druk de volume-omhoog knop kort in aan de linkerzijde
  2. druk de volume-omlaag knop kort in aan de linkerzijde
  3. houd daarna de aan en uit knop aan de rechterzijde ongeveer 15 seconden ingedrukt totdat het Apple logo weer in beeld komt

De volgende iPhones kan je op deze manier geforceerd opnieuw opstarten:
  • iPhone 8 (Plus)
  • iPhone X
  • iPhone XS (Max)
  • iPhone XR
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro (Max)
  • iPhone SE 2020
  • iPhone 12 (mini)
  • iPhone 12 Pro (Max)
  • iPhone 13 (mini)
  • iPhone 13 Pro (Max)

Extra informatie: de volume-omlaag knop en de volume-omhoog knop zitten aan de linkerzijde van de iPhone. De aan en uit knop zit aan de rechterzijde net als bij de 6e en 7de generatie.

iPhone 8 / X / 11 / SE / 12 / 13 serie resetten video

iPhone 7 (Plus) resetten

Het resetten van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gaat op dezelfde manier. Omdat dit type iPhones geen fysieke home button (home button werkt via force touch) meer heeft is het resetten van dit type iPhone anders.

Het resetten van de iPhone 7 (plus) gaat als volgt (dit is ook te zien in onderstaande video):

  1. druk de aan en uit knop en de volume-omlaag knop tegelijkertijd in
  2. houd beide knoppen ongeveer 10 seconden ingedrukt
  3. je iPhone gaat nu uit en start vanzelf opnieuw op. Je kunt de knoppen loslaten wanneer het Apple logo verschijnt

Extra informatie: de volume-omlaag knop zit aan de linkerkant van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus en de aan en uit knop zit aan de rechterzijde van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De aan en uit knop zit net als bij de 6e generatie iPhones aan de rechterzijde van het toestel.

iPhone 7 (Plus) resetten video

iPhone 6 (Plus) / iPhone 6s (Plus) resetten

De iPhone 6 tot en met de iPhone 6s Plus moet je op dezelfde manier resetten, dit gaat via de aan uit knop aan de rechter zijkant in combinatie met de home button.

Het resetten van de iPhone 6 (plus) / iPhone 6s (plus) gaat als volgt (dit is ook te zien in onderstaande video):

  1. druk de aan en uit knop aan de zijkant en de home button van je iPhone tegelijkertijd in
  2. houd beide knoppen ongeveer 10 seconden ingedrukt
  3. je iPhone gaat nu uit en start vanzelf opnieuw op. Je kunt de knoppen loslaten wanneer het Apple logo verschijnt

Extra informatie: de aan en uit knop zit aan de rechterzijde van de iPhone 6 tot en met de iPhone 6s Plus. De home button zit aan de onderkant van de iPhone net als bij zijn voorgangers.

iPhone 6 (Plus) / iPhone 6s (Plus) resetten video

De iPhone 4 tot en met de iPhone SE moet je op dezelfde manier resetten. Deze iPhones hebben namelijk allemaal de aan en uit knop aan de bovenkant zitten en hebben een home button aan de onderkant van het scherm.

Het resetten van de iPhone 4 (s) / iPhone 5 / iPhone 5c / iPhone 5s / iPhone SE gaat als volgt (dit is ook te zien in onderstaande video):

  1. druk de aan en uit knop aan de bovenkant en de home button van je iPhone tegelijkertijd in
  2. houd beide knoppen ongeveer 10 seconden ingedrukt
  3. je iPhone gaat nu uit en start vanzelf opnieuw op. Je kunt de knoppen loslaten wanneer het Apple logo verschijnt

Extra informatie: de aan en uit knop zit aan de bovenkant van de 4 tot en met de iPhone SE en de home button zit aan de onderkant 4 tot en met de iPhone SE. Dit werkt bij de iPhone 4 tot en met de iPhone SE allemaal het zelfde het verschil zit enkel in het formaat.

iPhone 4 (s) / iPhone 5 / iPhone 5c / iPhone 5s / iPhone SE resetten video

Geen resultaat na resetten van je iPhone?

iPhone reset uitgevoerd maar geen resultaat? Dan kunnen er grofweg 2 problemen zijn:

  1. software problemen: bij softwarematige problemen kan het zijn dat het resetten van je iPhone niet altijd werkt. We adviseren om je iPhone te herstellen via de herstelmodus van je iPhone. Let er tijdens het herstellen wel op dat je alle data verliest die op de iPhone aanwezig is (tenzij je een goede back-up maakt via iCloud). Bekijk hier onze handleiding over het herstellen van je iPhone ›
  2. hardware problemen: helaas zijn hardware problemen bij je iPhone complexer. De meest voorkomende hardware problemen zijn die van een defecte iPhone batterij, een dock connector of een defect iPhone scherm. Bij een hardware probleem zal je dit altijd verder moeten uitzoeken om er zo achter te komen wat het probleem veroorzaakt, dit kan je zelf doen via onze iPhone reparatie handleidingen of door advies te vragen via onze chat mogelijkheid. In enkele gevallen kan dit zelfs worden veroorzaakt worden door een defect aan het moederbord van je iPhone.

Heb je verder nog vragen over het resetten van je iPhone? Plaats die dan onder dit bericht of neem contact met ons op via de chat mogelijkheid op onze website!